Slaap Kindje Slaap bestaat 20 jaar! NU €50 korting op alle kindermatrassen

Kindermatrassen voor een veilige en gezonde nachtrust

Voor informatie bel: 070 338 70 10
Bezoek de website van Royal Health Foam

Kinderdekbedden informatie

De kinderdekbedden van Slaap Kindje Slaap zijn alle Ökotex gecertificeerd en dus huidvriendelijk en antiallergisch.

Waar op te letten bij het kopen van een kinderdekbed

Bij het uitzoeken van een kinderdekbed zijn er een aantal zaken belangrijk zoals de maat en welk materiaal. De gebruikte materialen voor kinderdekbedden maken veel uit in gewicht en de mate van isolatie en dus warmte of koelte. U kent uw kindje het beste dus let goed op wat het beste bij uw kindje past. In mijn optiek is een katoenen kinderdekbed verreweg het beste om te nemen. Het voordeel van katoen is dat dit goed vocht opneemt en dat dit type kinderdekbed wasbaar is. Als uw kind de overstap maakt naar een 'gewoon' bed qua maat (meestal rond het tweede levensjaar) is het aan te raden gelijk een goed dekbed aan te schaffen.

Hier vindt u ons beste kinderdekbed

het beste kinderdekbed van slaap kindje slaap

De kinderdekbed maten

Het kinderdekbed dat het beste past bij een baby bed, wieg of juniorbed is een dekbed van circa 100 x 135 (gemiddeld tot het tweede levensjaar). Het kinderdekbed dat het beste past bij een eenpersoonsbed is circa 140 x 200 (meestal na het tweede levensjaar).

Handig om dit als richtmaten aan te houden. Pas op met het kopen van een (te) groot dekbed voor uw kind. Als u de richtlijnen van hierboven aanhoudt passen de dekbedovertrekken goed bij het bed.

Let bij een dekbed op de gebruikte materialen en dikte. Kijk wat het beste bij je kind past. Maar neem sowieso iets met een hoes van katoen. Katoen is zeer ademend en vocht opnemend wat het slaapcomfort voor je kind vergroot. Een ander belangrijk punt is warmteregulatie. Slapende kinderen hebben het vaak warmer dan volwassene waardoor ze ook niet persé een dik dekbed nodig hebben.

Kinderdekbed certificaties

Oko tex certificaat op alle kinderdekbedden van Slaap Kindje Slaap

Er zijn voor textiele producten niet veel certificaten voor gezondheid en hygiëne. Het beste en bekendste keurmerk voor textiele producten is het Öko-tex 100 klasse 1 certificaat. Als het kinderdekbed Öko-tex 100 gecertificeerd is weet u zeker dat er geen schadelijke of gevaarlijke stoffen in zitten. Klasse 1 staat voor de strengste keuringseisen; volledig veilig voor baby’s en kleine kinderen.

Sommige met dons gevulde dekbedden mogen het Nomite certificaat voeren. Dit betekend dat dit dons behandeld is waardoor het huisstofmijt vrij is. Ook het Traumpass label is een kwaliteitskeurmerk welke speciaal voor donzen dekbedden is gemaakt.

Allergie

Heeft u een allergiegevoelig kind? Dan is wellicht een katoenen of synthetisch dekbed de beste keuze. Dit type dekbed kunt u wassen en blijft zo schoon en hygiënisch. Een wollen of donzen dekbed kunt u niet wassen en creërt zodoende veel stof. Katoenen kinderdekbedden zijn meestal zeer hygiënisch omdat dit type dekbed wasbaar is.

Een katoenen of synthetisch dekbed is de beste keuze voor een allergisch kind

Soorten kinderdekbedden

Er zijn verschillende mogelijkheden qua kinderdekbedden. U kunt kiezen uit dons, katoen en synthetisch. Het is belangrijk dat een kinderdekbed wasbaar is.

Dons kinderdekbed

Een donzen dekbed kunt u niet wassen en creëert veel stof. Ook heeft dons een hoog isolerend vermogen waardoor het al snel te warm kan worden. Voor kleine kinderen kan het lastig zijn zelf warmte te regulieren. Kinderen kunnen zo doende makkelijk oververhit raken. U zou een donzen kinderdekbed kunnen nemen met een laag vulgewicht maar houd er rekening mee dat u het dekbed niet kunt reinigen.

Katoenen kinderdekbed

Een katoenen kinderdekbed kunt u wassen en neemt goed vocht op. Een katoenen kinderdekbed heeft een goed ventilerend vermogen en is een natuur product. Doordat katoen een goed ventilerend vermogen heeft wordt het niet snel te warm. Katoen is relatief ligt en voelt soepel waardoor uw kindje er niet in verstrikt kan raken. Omdat kleine kinderen zelf lastig warmte kunnen regulieren is een katoenen kinderdekbed zeker een goede keuze. Er zijn ook 4 seizoenen katoenen dekbedden verkrijgbaar waardoor u het hele jaar door een goed comfortabel klimaat.

Katoenen kinderdekbed

Synthetische kinderdekbedden

Een synthetisch dekbed biedt enkele voordelen ten opzichte van een natuurproduct maar ook enkele nadelen. Een synthetisch dekbed is wasbaar en voelt niet zwaar aan. Een synthetisch dekbed is echter wel vaak warm en heeft geen goede vocht huishouding. Een synthetisch dekbed kan het gevoel van een donzen dekbed benaderen maar mist toch de souplesse. Synthetische dekbedden zijn leverbaar in alle maten en dikte uitvoeringen. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen high tech vezel dekbedden en de gewone dacron dekbedden (hollofill dekbedden). Als uw kind de overstap maakt naar een 'gewoon' bed qua maat (meestal rond het tweede levensjaar) is het aan te raden gelijk een goed dekbed aan te schaffen.

Synthetische kinderdekbedden

Öko-tex gecertificeerd

Kinderslaapzak

Tegenwoordig worden er vaak kinderslaapzakken aangeraden voor kinderen tot ca. 1,5 a 2 jaar. Dit zou volgens de laatste slaapinzichten worden geadviseerd. Voor wat oudere kinderen (peuter/kleuter) kan u het beste een 140 x 200 (1 persoon) dekbed nemen. Het is belangrijk dat u het dekbed niet te hoog opmaakt. Stop, vooral bij kleine kinderen, het voeteneind van het dekbed goed in zoals u ook zou doen als u dekens gebruikt.

Bij een goed kinderdekbed hoort een goed kindermatras

Het Donna kindermatras is verreweg het beste kindermatras dat wij produceren. Het Donna kindermatras heeft alle certificaten en biedt veel comfort. Kindermatras Donna bevat de best mogelijke materialen en biedt absolute veiligheid en comfort.

Het beste kindermatras van Slaap Kindje Slaap - kindermatra Donna

Dekbedden tip

Voor een goede, gelijkmatige nachtrust is het belangrijk dat uw kindje het warm genoeg heeft, maar absoluut niet te warm. Het is daarom aan de raden een dekbed te nemen dat goed temperatuur regulerend is. Met een katoenen of Tencell/Lyocell dekbed haalt u echt goede producten in huis. Bij een relatief koel dekbed is het aan te raden om 4 seizoenen dekbed te nemen. Let er ook op dat het kinderdekbed niet te hoog op het bed is opgemaakt. Dit kunt u het beste voorkomen door het dekbed aan het voeteneinde van het bed in te stoppen.

Kinderdekbedden tip

Kindermolton

Ook een kindermolton is belangrijk. Het mooiste is een dikke katoenen kindermolton. Hiermee houdt u het matras goed schoon en dit zorgt voor een droger en koeler slaapklimaat. Bijvoorbeeld de F.A.N. onderdeken. Dit is een 100% katoenen luxe molton onderdeken die voorgekookt is en wasbaar op 95 graden. De F.A.N. onderdeken is aan de bovenzijde 1 cm dik en heeft rondom een badstof instopstrook met elastiek. U houdt hiermee uw matras droger, koeler en veel schoner. Door de onderdeken/molton te wassen houdt u het matras huisstofmijt-vrij. De F.A.N. onderdeken biedt optimale vochtopname en hygiëne en draagt bij aan een beter slaapklimaat.

Hier vindt u de F.A.N. kinderonderdeken/molton

View Mobile / Standard