Slaap Kindje Slaap bestaat 20 jaar! NU €50 korting op alle kindermatrassen

Kindermatrassen voor een veilige en gezonde nachtrust

Voor informatie bel: 070 338 70 10
Bezoek de website van Royal Health Foam

Mijn eerste grote matras

Wat als uw kindje zijn of haar eerste grote matras krijgt, waar moet u dan op letten? Wat is het verschil tussen een kindermatras en een matras voor volwassenen? En wanneer is het de juiste en beste periode om dit te doen? Allemaal vragen die hier beantwoord worden.

Mijn eerste grote matras

Wanneer gaat een kindje in zijn of haar grote bed slapen?

Het is een behoorlijke stap als uw kindje overstapt naar het eerste grote bed. Er is niet echt een vaste leeftijd waarop kinderen overstappen naar het grote bed maar in de regel gebeurd dit tussen het derde en vierde levensjaar. Meestal zijn er praktische redenen om dit te gaan doen zoals er is een nieuwe baby op komst of omdat uw kindje uit zijn of haar ledikant probeert te klimmen of omdat uw kindje gewoon te lang is geworden voor het kleine ledikantje.

Het verschil tussen een kindermatras en een tiener matras

Het verschil tussen het eerste grote matras en een tiener matras is dat een matras voor pubers beter met zones uitgevoerd kan worden en een matras voor kinderen onder de 13 a 14 jaar zonder zones uitgevoerd moet worden. Dit komt omdat een kind onder de 13 a 14 jaar nog niet lang genoeg is om goed in de zones te komen te liggen. Het Eerste grote matras is dus een matras waar uw kindje lang mee zal doen (zo’n 10 jaar). Kinderen tot een jaar of tien brengen velen uren op dit matras door. Het belang van een goed en veilig kindermatras is dus groot. U kunt het beste kiezen voor een matras dat in Europe geproduceerd is en vrij is van giftige stoffen waaronder brandvertragers.

Hoe ga je het beste te werk? Hier een mogelijk stappenplan

De overstap van het veilige kleine kinderledikantje naar het eerste grote matras is groter dan je wellicht denkt. Om problemen met slapen in het nieuwe grote bed te voorkomen, is het het beste om uw kindje zoveel mogelijk bij deze verandering te betrekken.

Wat als uw kindje uit bed komt?

Alle begin is lastig en de overgang van het kleine bedje naar het grote bed zeker ook. Bijna alle kinderen komen in de eerste week of paar weken uit bed. Dit is volkomen normaal. Probeer niet geïrriteerd te raken en blijft rustig en lief voor uw kindje. Het beste brengt u uw kindje rustig terug naar bed. U kunt overwegen om er even bij te gaan liggen of een nachtje bij uw kindje te gaan slapen.

De overgang van klein naar groot bed kan lastig zijn
View Mobile / Standard